COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Alegeri Germania: Nu mai este timp pentru conservatori să întoarcă rezultatele sondajelor

9 sep. 23:00   În lume
1491 0

Nu mai este timp pentru ca blocul conservator din Germania să întoarcă rezultatele sondajelor ce indică o înfrîngere istorică la alegerile din această lună, a avertizat joi Markus Söder, liderul CSU, ramura bavareză a conservatorilor, citat de DPA.

"Dacă mai există o şansă de a rupe tendinţa, aceasta va fi în weekend", a adăugat Söder.

Söder este liderul Uniunii Creştin Sociale (CSU) - partidul soră al Uniunii Creştin Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel - şi premier al landului Bavaria. El a ratat de asemenea la începutul acestui an şansa de a deveni candidatul de centru-dreapta pentru funcţia de cancelar în alegerile din 26 septembrie.

Söder a adăugat că CSU vrea să "meargă într-un fel" spre inversarea tendinţei curente de sprijin faţă de CDU/CSU la conferinţa partidului stabilită pentru vineri şi sîmbătă la Nürnberg.

Cel care l-a învins pe Söder pentru a deveni candidat la postul de cancelar al CDU/CSU, Armin Laschet, este de asemenea aşteptat să participe la conferinţa de la Nürnberg.

Un sondaj publicat în această săptămînă de institutul Forsa din Berlin arată că sprijinul pentru CDU/CSU, care a dominat politica naţională germană de la Al Doilea Război Mondial, s-a prăbuşit la 19%. Aceasta ar fi o scădere dramatică de la 32,9% din voturi obţinute la alegerile din 2017.

Sondajul Forsa a confirmat impulsul politic din spatele candidatului de centru-stînga la postul de cancelar Olaf Scholz, cu un sprijin pentru social-democraţii (SPD) săi de 25%.

Scholz este ministru de finanţe în coaliţia condusă de Merkel cu SPD.

"Trebuie cu toţii să acţionăm împreună" a spus Söder. "Alegerile sînt despre soarta a milioane de oameni în Germania", a notat el.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X