Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

A fost aprobată ieșirea din porturile ucrainene a încă cinci nave cu alimente

7 sep. 12:45   Război în Ucraina
1214 0

Centrul Comun de Coordonare (JCC) din Istanbul a autorizat plecarea a încă cinci nave din porturile ucrainene, care vor scoate în total 129.538 de tone de alimente, transmite tass.ru.

După cum s-a menționat, cargourile Dignity, Eliana și Kaptan Cevdet vor părăsi portul Chornomorsk, urmînd să livreze Turciei 8,2 mii de tone de semințe de floarea-soarelui, 5,2 mii de tone de ulei de floarea-soarelui și, respectiv, 2472 de tone de soia. În plus, Seaguardian va naviga de la Yuzhny pentru a livra Spaniei 62.266 de tone de orz, grîu și semințe de floarea-soarelui. De asemenea, cargoul Super Henry cu 51,4 mii de tone de grîu va merge de la Odesa în Kenya. Plecarea tuturor navelor este programată pentru miercuri.

Pe 22 iulie, la Istanbul a fost semnat un pachet de documente privind furnizarea de alimente și îngrășăminte pe piața internațională. În special, grație memorandumului încheiat de Rusia și ONU, comunitatea internațională s-a alăturat activităților de eliminare a restricțiilor anti-ruse care împiedică exportul acestor mărfuri. Un alt document a aprobat mecanismul de export de cereale din porturile Mării Negre controlate de Ucraina. În baza unui acord între Federația Rusă, Turcia, Ucraina și ONU, a fost creat un centru de coordonare, care asigură controlul navelor cu cereale, și trebuie să oprească provocările și să prevină contrabanda cu arme. Sarcina ONU este să atingă volumul exporturilor de 2-5 milioane de tone de alimente pe lună.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав