2,5 milioane de copaci din pădurea Atlanticului au fost plantați datorită Ambasadorului Bunăvoinței pentru UNICEF

2,5 milioane de copaci din pădurea Atlanticului au fost plantați datorită Ambasadorului Bunăvoinței pentru UNICEF

Sebastiao Salgado s-a născut la 8 februarie 1944 în municipalitatea braziliană Aimores, Minas Gerais, și și-a petrecut copilăria la ferma părinților săi...

În 1967 a absolvit Facultatea de Economie a Universității din São Paulo și s-a căsătorit cu pianista Lelia Wanick Salgado. A lucrat pe specialitate, la indicația Băncii Mondiale, adesea făcea vizite în Africa, unde a început să fotografieze pentru prima oară. Din 1973, și-a concentrat activitatea în domeniul fotografiei în calitate de reporter. În 1979 s-a alăturat agenției Magnum Photo.

În 1994, a părăsit această agenție pentru a întemeia, împreună cu soția sa Lelia Wanick, la Paris, propria agenție - Amazonas Images. Salgadu lucrează activ la propriile sale proiectele de fotografii, publicînd cărți foto de autor, pecum "O altă Americă", "Muncitorii", "Migranții", "Genesis". În 1998, după ce a revenit din Rwanda în Brazilia, și a văzut că acele locuri unde în timpul copilăriei sale erau păduri cu vegetație densă și faună bogată, -s-au transformat într-un deșert, Salgado a decis să reînvie pădurea.

Soții Salgado au înființat "Institutul Pămîntului", care a fost conceput pentru a restaura și a conserva plantele unice din pădurile tropicale din Brazilia, drept urmare, au fost plantați 2,5 milioane de copaci din pădurea Atlanticului pe o suprafață de 600 de hectare. Salgado a vizitat peste 120 de țări în calitate de fotograf. Fotojurnalist al anului (Statele Unite, 1986). Ambasador al bunăvoinței pentru UNICEF.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load