TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Usatîi: 14 miliarde de lei pentru reconstrucția drumurilor

Valoarea totală a drumurilor pe care vrea să le reabiliteze Ministerul Economiei și Infrastructurii în acest an are un cost estimativ de 14 miliarde de lei.

Ministrul de resort, Anatol Usatîi, a prezentat astăzi proiectele de reabilitare și reconstrucție a drumurilor din Republica Moldova, pentru zece dintre aceste proiecte licitațiile fiind lansate. Este vorba de drumurile BălțiFălești, Morozeni, drumul de ocolire a municipiului Chișinău, sectorul 2 și 3, Căușeni – Ștefan – Vodă, TudoraPalanca, Tvardița – Ceadîr Lunga, Lozova, DelacăuBulboaca, Sagaidacul NouMihailovca, Mihailovca – Cimișlia.

Demnitarul a subliniat că în săptămînile care urmează vor fi lansate licitațiile pentru alte șapte porțiuni de drum: Criva – Bălți, Florești – Nicolaevca – Sîngerei, drumurile de ocolire ale orașelor Cimișlia și Vulcănești. Anatol Usatîi a declarat că pentru aceste lucrări s-a găsit sprijinul financiar al BERD și al altor instituții financiar bancare internaționale. „Lucrările pentru reabilitarea drumurilor Soroca – Arionești, Țînțăreni – Trifești, Pojîreni – Țipala, cu un cost estimativ de 840 milioane de lei, vor fi realizate cu suportul financiar al Bănci Mondiale”, a menționat Anatol Usatîi.

Potrivit ministrului, în proces de reabilitare/construcție sînt 540 km de drum care au o valoare estimativă de 7 mlrd 350 mln de lei. În 2020 au fost lansate proiecte de reabilitare și construcție a 460 km cu o valoare estimativă de 6 mlrd 600 mln de lei.

Lungimea totală a drumurilor din Republica Moldova este de 10 mii de kilometri, șase mii dintre acestea sînt drumuri naționale, patru mii sînt drumuri raionale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load