X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Topul celor mai transparente întreprinderi cu capital public din Moldova

9 iun. 2021,, 17:45   Economie
2519 0

Moldelectrica, MoldATSA și Energocom, sînt primele în topul celor mai transparente întreprinderi cu capital public din ţara noastră.

Clasamentul a fost prezentat recent, în cadrul unei conferințe online, desfășurată de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul” și Institutul pentru Reforme Economice și Sociale din Slovacia.

Potrivit clasamentului, cele trei întreprinderi s-au poziționat cel mai bine la categorii, precum transparența și accesul la informație, indicatorii economici, achizițiile publice și proprietatea, dar și la altele. Astfel, din totalul de 100 de puncte pentru o întreprindere, „Moldelectrica” a acumulat 58,4 puncte, „MoldATSA” – 58,3 puncte și, respectiv „Energocom” a obținut 56,5 puncte.

Pentru calcularea clasamentului de transparență a fost monitorizată activitatea a 60 de întreprinderi de stat, municipale și societăți comerciale cu capital integral sau majoritar de stat sau municipale din Republica Moldova. Întreprinderile au fost selectate în funcție de mărimea activelor, importanța domeniului de activitate al acestora, cu includerea nemijlocită și a întreprinderilor fondate de către autoritățile publice locale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?