Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Cojuhari, despre demisiile de la mai multe întreprinderi de stat: "Lucrurile trebuie să se schimbe"

26 feb. 09:00   Societate
2457 0

Roman Cojuhari, directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), a comentat demisiile din ultima perioadă de la mai multe întreprinderi de stat.

„Trebuie să începem de la administrarea acestor întreprinderi pe parcursul a 30 de ani. Așteptările care sînt astăzi e că lucrurile trebuie să se schimbe și să se îmbunătățească într-un timp cat mai scurt. Cerințele față de managementul acestor întreprinderi sînt foarte mari, deoarece sînt multe provocări. Vrem să îmbunătățim mult lucrurile în aceste întreprinderi”, a declarat Roman Cojuhari.

Directorul APP s-a referit și la necesitatea de a fi modificate unele prevederi legale, care potrivit acestuia „sînt destul de birocratice”, notează Noi.md cu referire la tv8.

„În același timp recunoaștem cu unele prevederi legale sînt destul de birocratice, dar așa prevede legea. Noi lucrăm pentru a simplifica legile și pentru a le îmbunătăți. În afară de acest lucru, situația la aceste întreprinderi pe parcursul anilor știm cum a fost.

Dacă vorbim despre Calea Ferată, atunci cînd a fost preluată conducerea acestor întreprinderi de către Oleg Tofilat, cînd mai mult de 6 luni, opt luni, nu erau plătite salariile, acesta a depus un efort mare pentru a îmbunătăți lucrurile”, a precizat Cojuhari.


O altă demisie răsunătoare a fost cea directorului general al S.A. Moldtelecom, Alexandru Ciubuc, care a fost făcută publică la 29 decembrie 2023. Și Constantin Vozian a demisionat din funcția de administrator al Aeroportului Internațional Chișinău. Anunțul a fost făcut la 6 februarie.

Vozian a menționat că decizia sa de a demisiona a fost determinată de provocările birocratice și de restricțiile impuse de structurile de conducere ale întreprinderii de stat. El a exprimat speranța că viitoarea conducere va aborda aceste probleme cu o viziune corporativă mai dinamică.

0
2
0
4
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?