TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Slusari așteaptă răspuns de la CNA în dosarul "Arena Chișinău"

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a expediat un demers către Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție prin care cere să fie informat dacă a fost deschis dosar penal în cazul alocării a tocmai 70 ha agricole pentru construcția Arenei Chișinău în comuna Stăuceni, municipiul Chișinău, dintre care doar 11 ha sînt folosite în cadrul construcției Arenei Naționale.

„Studiul de fezabilitate a fost făcut superficial de către un ONG necunoscut. Concursul a fost organizat de ochii lumii, cu un singur participant din Turcia. În grabă a fost fondată o întreprindere de stat în fruntea cu un consilier al lui Candu. A lipsit un calcul elementar în privința recuperării investițiilor în contextul capacității Arenei raportate la numărul de populație din țară”, menționează Alexandru Slusari, scrie Noi.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit deputatului, terenul este, cel mai probabil, gajat și, posibil, re-gajat. În opinia sa, există un risc sporit ca statul să rămînă în orice moment fără acest teren, valoarea comercială a căruia se estimează minimum la 70 de milioane de euro.

„Solicităm să ne informați dacă este pornit dosar în baza informațiilor expediate de către Ministerul Economiei și Infrastructurii în august 2019 cu referință la construcția Complexului Arena Chișinău, inclusiv exploatarea sau gajarea, re-gajarea terenului de 59 ha din proximitatea construcției, atribuirea căruia pentru acest șantier a fost și rămîne a fi nejustificată”, se spune în demersul adresat CNA și PG.

Vicepreședintele Parlamentului solicită și Ministerului Economiei „claritate cu privire la finalizarea acestei construcției și la soarta terenului adiacent de 59 de hectare”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load