X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Sandu, despre auditul de la Moldovagaz

4 apr. 16:30   Economie
2506

Guvernul de la Chișinău nu a primit nicio reacție de la Gazprom cu privire la amînarea auditului datoriilor de la Moldovagaz, afirmă președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Auditul nu a început pentru că nu au fost suficiente oferte satisfăcătoare. Asta a coincis și cu începutul războiului. Nu știu dacă e un motiv care să explice lispa de interes. Acum Agenția Proprietății Publice discută cu potențiale companii care ar putea să facă acest audit și respectiv va fi angajată o astfel de companie, pentru că trebuie să facem claritate ce e cu aceste cifre pe care le vehiculează Gazprom. Asta va amîna procesul. Nu poți să porți discuții pe datorii, în situația în care ele nu sînt confirmate. Și trebuie să vedem în ce măsură Moldovagaz, Consiliul de administrație de acolo vor fi cooperante în acest proces de audit, pentru că trebuie să furnizeze toată informația”, a declarat Maia Sandu, citată de jurnal.md.

„Cred că în următoarele săptămîni o să avem mai multă informație care este compania care va face auditul. Din cîte știu eu, Guvernul nu a primit nicio informație de la Gazprom care să indice care este poziția lor pe această amînare. Guvernul are argumentele de ce așa s-a întîmplat. Nu este vina Republicii Moldova, așa că nu ar trebui să fie o problemă majoră”, a adăugat șefa statului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав