Regimul „duty-free” în Moldova a fost anulat

5 sep. 16:07   Economie
3995 0

Serviciul Fiscal de Stat informează că, la data de 4 septembrie 2023, au intrat în vigoare modificările la compartimentul TVA și accize ce vizează magazinele de tip „duty-free”, efectuate prin Legea nr. 302/2022 pentru modificarea unor acte normative.

Astfel, începînd cu data de 4 septembrie anul curent, livrarea mărfurilor, plasarea și comercializarea acestora în magazinele ”duty-free” vor fi impozitate cu TVA.

De asemenea, din data menționată supra, se impune cu accize: plasarea mărfurilor accizate în magazinele duty-free, livrarea mărfurilor pasibile accizelor de pe teritoriul vamal în magazinele duty-free, precum și comercializarea de către aceste magazine a mărfurilor supuse accizelor.

În context, mărfurile supuse accizelor, pasibile marcării cu "Timbru de acciz”, plasate în destinația vamală ”magazin duty-free” urmează a fi marcate obligatoriu.

La fel, informăm că, prin modificările efectuate la cadrul normativ, a fost exclus dreptul la restituirea TVA și accizelor pentru livrările de mărfuri de pe teritoriul RM în adresa magazinelor duty-free, efectuate începînd cu 4 septembrie 2023.


Pentru informații suplimentare, contribuabilii pot accesa pagina www.sfs.md sau telefona Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat 0 8000 1525.

2
0
1
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?