Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Prețurile petrolului sînt în scădere

29 dec. 2022,, 15:30   Economie
1883 0

Prețurile petrolului au scăzut joi, 29 decembrie, deoarece o creștere a cazurilor de COVID-19 în China a slăbit speranțele pentru o revenire a cererii de combustibil pentru cel mai mare importator de țiței din lume, transmite RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures din februarie pentru țițeiul Brent au scăzut cu 0,3%, pînă la 83,0 dolari pe baril, în timp ce țițeiul american a scăzut cu 0,3%, pînă la 78,70 dolari pe baril.

Amploarea celui mai recent focar și îndoielile cu privire la datele oficiale au determinat unele țări să introducă noi reguli de călătorie pentru chinezi, chiar dacă China a început să ridice cel mai strict regim de izolare și testare COVID din lume.

„Lipsa de claritate cu privire la situația virusului din China a determinat unele noi reguli de călătorie din diferite țări, care ar putea servi ca un factor de atenuare a fostului optimism”, a declarat Jun Rong Yip, strateg de piață la IG.

Există o șansă pentru o revenire a prețului petrolului înainte de 2023, dar asta va depinde în continuare de ritmul deschiderii Chinei, a adăugat el.


Piețele petrolului au fost, de asemenea, lovite de așteptările privind o nouă creștere a ratei dobînzii din SUA, deoarece Rezerva Federală încearcă să limiteze creșterile de preț pe o piață tensionată a forței de muncă.

Evaluînd, de asemenea, prețurile, operatorul de conducte TC Energy a declarat că lucrează la repornirea unei porțiuni din conducta Keystone care a fost închisă din cauza unei scurgeri luna aceasta.

Rafinăriile au continuat să crească producția, dar se preconizează că această redresare va dura parțial pînă în ianuarie.

Piețele, însă, au primit un anumit sprijin din partea președintelui rus Vladimir Putin privind interzicerea exportului de țiței și produse petroliere de la 1 februarie timp de cinci luni către țările care aderă la plafonul de preț.

Germania a menționat că interzicerea are „semnificație practică”, deoarece țara lucrează din primăvară pentru a înlocui aprovizionarea cu petrol rusesc și a asigura aprovizionarea.

Vă amintim că prețurile petrolului au crescut pe 28 decembrie în speranța unei redresări a cererii de combustibil, deoarece China continuă să-și relaxeze restricțiile din cauza COVID-19.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?