Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Prețurile petrolului sînt în scădere

9 noi. 2022,, 12:00   Economie
1645 0

Prețurile petrolului au scăzut miercuri, 9 noiembrie, după ce datele au arătat că stocurile de țiței din SUA au crescut mai mult decît se aștepta.

Există, de asemenea, îngrijorări pe piață că o revenire a numărului de cazuri de COVID-19 în cel mai mare importator China va afecta cererea de combustibil, transmite RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pe petrol Brent au scăzut cu 0,5%, pînă la 94,92 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pe petrol american West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 0,6%, pînă la 88,38 dolari pe baril. Contractele au scăzut cu aproximativ 3% marți.

Stocurile de țiței din SUA au crescut cu aproximativ 5,6 milioane de barili în săptămîna încheiată pe 4 noiembrie, potrivit unor surse de la American Petroleum Institute.

Săptămîna trecută, piața a fost susținută de speranța că China ar putea îndrepta către relaxarea restricțiilor legate de COVID, dar în weekend, oficialii din domeniul sănătății au spus că vor rămîne la abordarea lor față de noile infecții.


Cazurile de COVID în Guangzhou și în alte orașe chineze au crescut vertiginos, centrul global de producție devenind cel mai nou epicentru COVID al țării.

Tina Teng, analist la CMC Markets, a declarat că, în ciuda ofertei limitate pe piețele fizice, încetinirea cererii din China are un impact major asupra piețelor futures petroliere.

Între timp, problemele de aprovizionare rămîn, deoarece Uniunea Europeană a interzis livrările de petrol rusești, iar Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi, sau OPEC+, au redus producția.

UE va interzice importurile de petrol rusesc pînă pe 5 decembrie și de produse petroliere rusești pînă pe 5 februarie, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

Reamintim că OPEC și-a ridicat previziunile privind cererea mondială de petrol pe termen mediu și lung. În previziunile sale anuale, organizația a spus că sînt necesare investiții de 12,1 trilioane de dolari pentru a satisface această cerere, în ciuda tranziției energetice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?