COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Muravschi: "Principalul e ca fondurile UE să fie folosite conform destinației"

Muravschi: "Principalul e ca fondurile UE să fie folosite conform destinației"

Pentru Moldova acum este important orice ajutor financiar, inclusiv finanțarea din partea Uniunii Europene. Principalul este că aceste fonduri să fie folosite conform destinației.

Declarația a fost făcută de expertul independent, fostul prim-vicepremier, ex-ministrul economiei al Moldovei, Alexandru Muravschi, comentînd pentru eNews acordarea Moldovei a 100 milioane de euro, aprobată de parlamentul European, pentru a atenua efectele crizei economice, cauzate de coronavirus. Prima tranșă a acestui ajutor ar putea ajunge deja la sfîrșitul lunii mai.

"Încă nu-mi este destul de clar ce va fi – un credit sau împrumut. Oricum, asta este foarte bine pentru țară. UE, în cadrul Parteneriatului Estic, acordă mai multor țări asistență în legătură cu pandemia și pentru depășirea crizei economice care va urma", a menționat Alexandru Muravschi.


El a remarcat un moment pozitiv. În legătură cu situația gravă, Moldova va primi prima tranșă pînă la sfîrșitul lunii mai, iar a doua - pînă la sfîrșitul anului.

"În ce condiții, deocamdată nu a fost anunțat. Dacă va fi un împrumut, atunci procentul va fi probabil profitabil. Sînt mijloace foarte necesare. Pentru că în buget nu sînt suficienți bani. În luna iunie pensiile și salariile vor fi achitate, iar în luna iulie deja ar putea începe probleme", a spus fostul vicepremier al Moldovei.

Economistul spune că acum noi avem nevoie de orice ajutor. Principalul lucru este ca acesta să fie folosit conform destinației.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load