TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova poate începe deja cooperarea cu Banca Eurasiatică de Dezvoltare

Moldova poate începe deja cooperarea cu Banca Eurasiatică de Dezvoltare

Republica Moldova poate să inițieze colaborarea cu Banca Eurasiatică de Dezvoltare pînă la încheierea deplină a tuturor formalităților.

Despre acest lucru a declarat Președintele Consiliului de Administrare al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare (BED), Andrei Belianinov, care a avut o întrevedere cu președintele Moldovei, Igor Dodon.

Șeful statului a salutat înaltul oaspete pe pămîntul moldovenesc și i-a mulțumit pentru disponibilitatea de a extinde cooperarea dintre Republica Moldova și Banca Eurasiatică de Dezvoltare. În luna mai 2018, Moldova a devenit prima țară care a obținut statutul de observator pe lîngă Uniunea Economică Eurasiatică, iar anul trecut, noi am depus cererea de aderare la Banca Eurasiatică de Dezvoltare.


În timpul discuției, dl Belianinov a apreciat înalt consecvența de care dă dovadă țara noastră în tendința sa de a deveni participantă a BEAD, ceea ce va permite realizarea multor proiecte naționale și municipale. Președintele Consiliului de Administrare a subliniat faptul că Republica Moldova poate să inițieze colaborarea cu Banca pînă la încheierea deplină a tuturor formalităților.

Șeful statului i-a mulțumit lui Andrei Belianinov pentru atitudinea constructivă și deschisă față de soluționarea problemelor ce țin de interacțiunea dintre BEAD și țara noastră și a menționat că, consolidarea relațiilor economice cu țările Uniunii Economice Eurasiatice corespund intereselor naționale pe termen lung ale Republicii Moldova deoarece oferă vaste perspective pentru exportul mărfurilor moldovenești, precum și pentru o cooperare în domeniul producerii și al investițiilor.

Banca Eurasiatică de Dezvoltare funcționează din anul 2006 și are misiunea de a promova economia de piață în statele membre ale Băncii, de a contribui la creșterea lor economică și extinderea relațiilor comercial-economice prin intermediul activității investiționale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load