X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Mai multă transparență la calcularea și stabilirea tarifelor pentru serviciile ANTA

5 iun. 16:00   Economie
2560 0

Cabinetul de miniștri a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Metodologia de calculare a tarifelor la serviciile prestate de Agenția Națională Transport Auto (ANTA), dar și Nomenclatorul serviciilor și cuantumul tarifelor la acestea.

Conform metodologiei aprobate, calcularea tarifelor se va face în baza unei formule de calcul, concepută astfel încît să ia în considerare toate costurile implicate la prestarea serviciului (directe și indirecte), iar tarifele vor fi actualizate în funcție de modificările legislative, schimbările de prețuri, nivelul inflației sau modificarea costurilor variabile incluse în formula de calcul.

În plus, proiectul prevede stabilirea unui Nomenclator care să includă serviciile prestate de ANTA și cuantumul tarifelor la acestea, calculat conform metodologiei stabilite. Astfel, potrivit Nomenclatorului, operatorii de transport vor achita pentru actul de coordonare a traseului de transportare a mărfurilor periculoase 101 lei, pentru cartela tahografică – 1344 lei, pentru certificatul de competență profesională a conducătorului auto în trafic național și internațional și a conducătorului auto transport mărfuri periculoase – 143 lei, iar pentru certificatul de competență profesională în domeniul transporturilor rutiere și cel conex transporturilor rutiere (manager, expert, consilier transport mărfuri periculoase) – 146 lei.

"Implementarea noilor reguli pentru formarea tarifelor la serviciile publice oferite de ANTA va aduce mai multe beneficii. În primul rînd, agenții economici vor putea să își dezvolte afacerile datorită faptului că tarifele vor fi previzibile și echitabile, stabilite pe baza costurilor reale necesare pentru prestarea serviciilor publice. Iar pentru ANTA este un pas esențial în asigurarea unui sistem transparent, eficient și corect de tarifare a serviciilor publice", scrie Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

2
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав