X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Spînu anunță lansarea Programului "transport modern". Ce presupune acesta

16 feb. 2022,, 11:41   Economie
1779 3

Guvernul își propune să reformeze din temelii domeniul transportului de pasageri în R.Moldova. În acest sens, vicepremierul Andrei Spînu a anunțat astăzi despre lansarea Programului "transport modern", al cărui menire este să facă regulă în acest sector și să aducă serviciile de transport la standarde înalte.

"În calitate de ministru una din principalele mele preocupări este ca oamenii să beneficieze de servicii de transport sigur, confortabil și accesibil. Prețul trbuie să fie unul corect, dar nu dictat de anumite grupuri de interes. Ne dorim ca transportatorii să ne fie parteneri, vom face eforturi reale, dar avem așteptarea ca operatorii să fie gata să crească investițiile", a menționat Spînu astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

Planul de implementare a Programului transport modern include un set de măsuri menit să pună bazele unui parteniarat între autoritățile publice locale, centrale și operatorii de transport, a explicat ministrul.

”1. Vom lansa un program național de susținere a transportatorilor pentru înnoirea parcului auto. Acesta presupune oferirea de fonduri de garantare a creditelor, reducerea de taxe la importul unităților noi de transport; atragerea de fonduri europene.

2. Eliminarea transportului ilicit de pasageri, inclusiv în domeniul serviciilor de taxi. Începînd din ianuarie lucrăm la prima campanie de combatere a transportului ilicit, sînt implicate ANTA, Fiscul, alte instituții.


3. Digitalizarea și fiscalizarea domeniului. Este vorba de serviciile: e-bilet, e-gps și e-routing. În acest sens vom aduce în Moldova cele mai bune practici din Polonia. Voi semna azi ordinul pentru numirea unui nou adjunct la ANTA responsabil pe digitalizare.

4. Modificarea metodologiei de calcul a tarifelor. Se va lua în calcul criteriul de confort și opinia administrației publice locale. Metodologia actuală este învechită, de asemenea nu avem o metodologie pentru calcularea serviciilor de autogară, a menționat Spînu.

Alte măsuri din cadrul programului Transport modern includ modificarea Codului transportului rutier și optimizarea rutelor la nivel național.

"Domeniul va fi schimbat radical", a conchis ministrul.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий