COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La Ungheni și Călărași vor fi modernizate sistemele de aprovizionare cu apă

La Ungheni și Călărași vor fi modernizate sistemele de aprovizionare cu apă

Uniunea Europeană va oferi circa 5,1 milioane de euro pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă din orașul Ungheni și Călărași.

Lucrările vor fi inițiate în anul 2019, iar astăzi au fost semnate contractele de elaborare a documentației tehnice de execuție a proiectelor, relateaz[ Noi.md cu referire la un comunicat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Potrivit comunicatului, lucrările de reabilitate a apeductelor din orașul Ungheni și Călărași, fac parte din proiectul „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare, precum și de eficiență energetică în clădirile publice”, implementat în cooperare cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” MSPL, în cadrul căruia vor fi construite și puse în funcțiune, în total, 10 sisteme de infrastructură în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare și 8 în domeniul eficienței energetice în clădirile publice, selectate în urma procesului de planificarea regională.


Menționăm că bugetul total al proiectului finanțat de Uniunea Europeană este de circa 43 de milioane de euro oferiți de Uniunea Europeană, iar implementarea acesteia este prevăzută pînă la finele anului 2020.

Ca urmare a implementării acestor proiecte, pînă la 200.000 de cetățeni din aproximativ 22 de localități din Republica Moldova vor deveni beneficiari ai acestor măsuri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load