COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ion Chicu a discutat cu fermierii despre problemele cu care se confruntă

Ion Chicu a discutat cu fermierii despre problemele cu care se confruntă

Premierul Ion Chicu a discutat cu fermierii și conducerea raionului Taraclia despre consecințele secetei din acest an și soluțiile propuse în vederea diminuării efectelor acesteia asupra activității agricultorilor.

Președintele raionului Taraclia, Ivan Pîslari, a informat premierul că peste 18 mii de hectare de cereale din prima grupă (grîu, orz, rapiță) au fost afectate în urma calamităților naturale. Agenții economici au înregistrat pierderi considerabile.

Totuși, reprezentanții sectorului agricol spun că ar putea să supraviețuiască crizei cu sprijinul acordat de stat, dar și suportul organizațiilor bancare. Ei susțin că există impedimente în procesul de acordare a creditelor bancare în condițiile actualei crize pandemice.


Premierul a reiterat poziția Guvernului de a sprijini în continuare sectorul agricol.

”În plină pandemie, statul nu va putea acoperi 100% din valoarea prejudiciilor, dar am venit cu soluții reale pentru agricultori. Alocăm 300 milioane de lei pentru compensarea pierderilor cauzate de secetă și grindină. Acești bani vor ajunge la agricultori în perioada august – septembrie”, a spus Ion Chicu.
Totodată, premierul a îndemnat fermierii să folosească toate pîrghiile care le oferă statul în ajutor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load