O astfel de opinie a exprimat economista Galina Șelari, în cadrul emisiunii "Без галстуков" cu Alexandru Stahurschi de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.
Potrivit acesteia, persoanele sau instituțiile care calculează un indicator sau altul spun că se ghidează după metodologia disponibilă aprobată de Eurostat, de Departamentul Statistică a Națiunilor Unite sau de alte organizații internaționale. În principiu, această metodologie este folosită de instituții similare din întreaga lume și ele fac totul corect.
"Și aici, cred că problema este că, pe de o parte, trebuie să vrei, iar pe de altă parte, trebuie să unești aceste fluxuri de informații într-o singură bază. Adică, astfel încît, de exemplu, să nu vină de la Agenția Servicii Publice sau alte structuri o informație, iar de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale - alta. Ar trebui să unificăm aceste fluxuri de informații. Toate aceste surse trebuie împreunate și atunci vom avea statistici mai exacte, ceea ce este important în multe privințe. Atunci nu vom mai avea întrebări, de exemplu, cîți locuitori sînt în Moldova. Atunci vom înțelege ce se întîmplă la noi. Atunci vom putea să ne gîndim cum să dezvoltăm țara, pentru că vom înțelege pe cine sau pe ce ne bazăm planurile", a declarat Galina Șelari.
Adăuga comentariu