Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Galina Șelari: "De ce la solicitarea compensației, cetățenii trebuie să ofere date pe care statul le deține deja"

14 noi. 2023,, 06:30   Societate
14771 0

Nu este clar de ce, la depunerea cererii de solicitare a compensației la energie, cetățenii moldoveni trebuie să ofere date despre veniturile lor, informații pe care statul le deține deja.

O astfel de opinie a exprimat economista Galina Șelari, în cadrul emisiunii "Без галстуков" cu Alexandru Stahurschi de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

Ea a reamintit că pentru a primi compensații la energie din cauza tarifelor mari la resursele energetice și utilități, cetățenii trebuie să se înregistreze pe site-ul compensatii.gov.md. Totodată, la depunerea cererii, aceștia sînt obligați să prezinte date despre veniturile lor, pe care statul le deține deja în baza de date a Inspectoratului Fiscal, Fondului Social etc.

Galina Șelari a subliniat că fiecare persoană care locuiește și muncește oficial în Republica Moldova are un număr de identificare IDNP - principalul număr de identificare pe teritoriul Republicii Moldova, care este legat de contul său social.

"De îndată ce persoana începe să lucreze, pe numele său apare în paralel o evidență suplimentară la Ministerul Muncii și Protecției Sociale", a spus ea.

129
5
1
3
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?