X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 962

Găgăuzii au chemat autoritățile să obțină un preț mai redus la gaze

5 aug. 14:15   Economie
1597

Găgăuzii au cerut autorităților centrale să obțină neapărat o reducere a prețului la gazele naturale. Acesta a fost unul dintre subiectele principale de la întîlnirea de ieri a ministrului agriculturii, Vladimir Bolea, cu producătorii agricoli din Găgăuzia.

"Negocierile dintre viceprim-ministrul Andrei Spînu și Gazprom nu sînt suficiente pentru a rezolva problemele sectorului energetic şi a ieși din situația dificilă în care se află Moldova.

Prim-ministrul şi președintele ar trebui să se alăture acestui proces. Mulți președinți şi prim-miniștri sînt implicați în acest proces şi fac apel direct la conducerea țării cu care a fost încheiat contractul", a spus bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, menționînd exemplul Ungariei şi Serbiei, transmite Infotag.

Ea şi-a exprimat indignarea că conducerea de vîrf a țări se plînge de război şi de criza energetică, dar nu se alătură negocierilor privind aprovizionarea cu gaze a Moldovei.

"Liderii țării nu trebuie să facă ceea ce vor, dar ceea ce trebuie să facă. Este necesar să lăsăm totul deoparte şi prima problemă care trebuie rezolvată este să ajungem la o înțelegere cu Rusia.


Stabiliți un preț normal la gaze. Și atunci prețurile pentru multe produse vor scădea. Dacă există o dorință, cred că ne vom înțelege. Pentru că există deschidere din partea partenerilor noștri", a subliniat Vlah.

Participanții la întîlnire au remarcat că "prețurile actuale la gaze fac produsele moldovenești absolut necompetitive".

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав