Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 962

Natalia Gavrilița a spus de ce nu a mers la Moscova să negocieze un preț mai bun la gaz

5 aug. 10:24   Societate
3788

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a explicat de ce nu a mers la Moscova pentru a negocia un preț mai bun la gaz. Aceasta a menționat că nu este corect ca de dragul unui preț mai mic pe termen scurt să se facă cedări pe termen lung.

Poziția a fost exprimată în cadrul „Ediţie specială” de la Radio Moldova, notează noi.md

”Îndemn opoziția care crede că poate negocia mai bine să se gîndească la poporul nostru și să facă tot posibilul ca noi ca țară să facem tot posibilul pentru poporul nostru. Orice vizită, orice discuție se pregătește și dacă nu am mers la Moscova este pentru că știam că nu există deschidere sau nu vom obține rezultatul dorit. În plus trebuie să meargă persoana care este responsabilă de domeniu și să obțină cele mai bune rezultate comerciale într-o negociere profesionistă”, a declarat Gavrilița.

Totodată, șefa executivului a menționat că este vizibil că au obținut prețuri mai bune acele țări care au făcut anumite cedări politice.

”Noi vedem că au obținut condiții mai bune cei care permit utilizarea rețelei de transport, sau au mers la anumite cedări politice. Toți știu că noi avem regiunea transnistreană, cred că este foarte corect că am insistat să avem o discuție profesionistă pe termenii comercial și nu am vrut să sacrificăm interesele de termen lung al țării pentru un preț mai mic pe termen scurt. Noi trebuie să ne gîndim la ce are nevoie țara ca să fie țara mai rezilientă, dar nu este doar despre noi, este vorba despre țara noastră, despre copiii și viața lor de viitor. Îmi pare rău că am pierdut atîțea ani”, a declarat prim-ministra.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав