COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7675

Economist, despre prețurile la carburanți: Guvernarea le-a făcut un mare cadou petroliștilor sub formă de venituri colosale

15 sep. 11:37   Economie
1572 3

Modificările la legea cu privire la piața produselor petroliere, care au fost aprobate de majoritatea PAS, sînt în favoarea companiilor de produse petroliere, care își cresc, zilnic, veniturile.

Despre aceasta expertul economic Roman Chirca a declarat la postul de televiziune "Primul în Moldova".

"Ei au legat prețul la carburanți de piața internațională și de unele procese care pe viitor doar vor duce la scumpiri. Adică, petroliștii chiar dacă procură carburanții la un preț mai mic, statul le spune - iată un nou preț de referință mai mare. De aici reiese că petroliștii au venituri și mai mari. Dacă ei nu s-ar fi implicat, acum nu am fi asistat la un haos fără precedent. Guvernarea le-a făcut un mare cadou petroliștilor sub formă de venituri colosale", a explicat Chirca.

Amintim că după ce majoritatea PAS a aprobat modificările la legea cu privire la piața produselor petroliere, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, zilnic, stabilește preț plafon la carburanți. Din 2 septembrie, cînd noua lege a intrat în vigoare, prețurile la benzină și motorină cresc zilnic.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽