Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Cum va afecta scumpirea vinurilor moldovenești piața rusească

6 apr. 2021,, 18:31   Economie
2221 1

Creșterea prețurilor la vinurile moldovenești nu va afecta piața rusească; acestea pot fi înlocuite cu produse din alte țări.

Acest punct de vedere a fost exprimat pentru TASS de către directorul executiv al Asociației Rusprodsoiuz Dmitri Vostrikov.

„Scumpirea vinurilor moldovenești nu va afecta piața rusească. În cazul unei creșteri substanțiale a prețurilor, consumatorii ruși vor putea să le înlocuiască cu ușurință cu produse din oferta internă sau cu vinurile din alte țări”, a spus el.

Potrivit datelor oferite de Vostrikov, Moldova ocupă locul 12 în ceea ce privește importurile de vin în Federația Rusă. „În plus, Ministerul Agriculturii și Roskacestvo dezvoltă proiectul Ghidul vinurilor din Rusia și organizează Zilele vinurilor rusești, prin urmare această înlocuire va fi ușoară”, a adăugat Vostrikov.

Anterior, ziarul Vedomosti scria că vinificatorii moldoveni au început să discute cu partenerii lor ruși despre o eventuală majorare a prețurilor. Potrivit ziarului, acest lucru se datorează faptului că începînd cu 1 aprilie a încetat să funcționeze taxa preferențială zero. Taxa completă este de 12,5% din valoarea în vamă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав