X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Comercianți din Emiratele Arabe Unite vor achiziţiona fructe moldoveneşti

26 aug. 20:00   Economie
1544 0

Pentru acest sezon comercianți din Emiratele Arabe Unite (EAU) sînt interesați să achiziționeze mere, pentru anul viitor ar dori să cumpere și cireșe, iar în perspectivă - struguri moldovenești. Despre aceasta a discutat reprezentantul unei companii importatoare de fructe pentru EAU și țările din vecinătate, care a vizitat săptămîna curentă Moldova Fruct, la invitația Asociației și proiectului Agenției SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Agricultura Performanta în Moldova, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Reprezentantul companiei a venit în această perioadă pentru documentare în privința sortimentului de soiuri, discuții cu potențialii furnizori pe aspecte ce țin de tranzacții.

„Principalele cerințe enunțate de cumpărător față de merele moldovenești sînt: soiul Gala - colorație roșie intensă, alte soiuri de mere roșii dulci, mere verzi - Granny Smith, Golden”, indică Asociaţia Moldova Fruct.

Moldova Fruct a avut primele discuții cu reprezentanții companiei respective în noiembrie 2021, în cadrul unei misiuni în Emiratele Arabe Unite și ulterior la expoziția Fruit Logistica 2022 de la Berlin, Germania.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав