X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Combinatul de Ciment de la Rîbnița va lupta în instanță pentru piața ucrainească

27 mai. 2019,, 13:20   Economie
3127 0

Combinatul de Ciment de la Rîbniţa intenţionează să conteste decizia Ucrainei privind introducerea taxelor de import la producţia sa.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat pentru presa locală ministrul dezvoltării economice al autoproclamatei RMN, Serghei Obolonic, care consideră că „la baza deciziei luate de Comisia interdepartamentală pentru comerț internațional a Ucrainei se află foarte multe momente controversate”.

„Combinatul se pregătește să conteste această decizie. Întreprinderea abia a început să intre pe piața ucraineană, cota vînzărilor acolo este de aproximativ 20% din livrările de export. Există şi alți cumpărători, însă Ucraina este o piață cu perspective și, prin urmare, întreprinderea intenționează să lupte pentru aceasta”, a subliniat el.

După cum a informat anterior INFOTAG, în urma investigaţiei antidumping, începute la 4 iulie 2018, Comisia interdepartamentală pentru comerț internațional a Ucrainei a introdus pentru următorii cinci ani taxe antidumping la importul de ciment din Rusia (114,95%), Belarus (57,03%) şi Moldova (94,46%).

În cadrul investigaţiei, Comisia a stabilit că au existat importuri dumping din aceste țări în perioada 2015-2018, cînd ponderea livrărilor de clinchere și de ciment Portland din Federația Rusă, Belarus și Moldova în volumul total al importurilor acestor mărfuri în Ucraina creştea mereu pe întreaga perioadă de anchetă. În opinia specialiştilor, acest lucru arată intenția de a majora în continuare volumul importurilor dumping din aceste țări.

Taxa antidumping definitivă va fi percepută timp de cinci ani în procente din valoarea vamală și va fi aplicată suplimentar la taxa de import după 30 de zile de la publicarea deciziei Comisiei în „Curierul guvernamental” al Ucrainei.

Potrivit datelor Transnistriei, în 2018, Combinatul de Ciment de la Rîbniţa a produs circa 400 mii tone de ciment. Exporturile de ciment în Ucraina au constituit circa $2 mil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?