Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1303

Uzina Metalurgică și Fabrica de ciment din Rîbnița își vor relua activitatea

5 dec. 2022,, 11:30   Transnistria
2474 0

Centrala termoelectrică de la Cuciurgan va asigura 50-70% din necesarul de energie electrică al Moldovei de pe malul drept, este planificată reluarea activității Uzinei Metalurgice și Fabricii de ciment din Rîbnița.

Despre acest lucru a declarat vicepreședintele Guvernului autoproclamatei RMN - ministrul Dezvoltării Economice din Transnistria, Serghei Obolonik, comentînd semnarea Acordului dintre MGRES și Energocom privind furnizarea energiei electrice către Moldova de pe malul drept al Nistrului.

Potrivit lui, Centrala termoelectrică de la Cuciurgan va funcționa, va asigura venituri la bugetul regional, precum și va asigura 50-70% din necesarul de energie electrică al Moldovei de pe malul drept. El a menționat, de asemenea, că securitatea sistemului energetic va fi asigurată, "întreruperi nu vor exista". Este planificată reluarea activității Uzinei Metalurgice și a Fabricii de ciment din Rîbnița. În plus, se planifică furnizarea non–stop de apă caldă consumatorilor, lansarea în regim obișnuit a rutelor de troleibuz.

"Este important ca acum populația să cheltuie resursele energetice foarte rațional și cu atenție, pentru că, deși am primit toate cele 5,7 milioane de metri cubi de gaze, ținînd cont de exportul de energie electrică, acesta este totuși un volum mic, insuficient pentru nevoile noastre depline. Prin urmare, desigur, împreună cu inginerii electrici și industriașii, va trebui să căutăm modalități de ieșire din situație, precum și modalități de distribuire rațională a resurselor de gaze și energie electrică disponibile", a spus Serghei Obolonik.

Anterior, Energocom a semnat un acord cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan privind furnizarea de energie electrică pentru luna decembrie a acestui an. De asemenea, este examinată posibilitatea prelungirii contractului pentru perioada ianuarie-martie 2023. În decembrie, livrările vor constitui 204 mii MW la un preț de 73 USD per MW/h.

6
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?