Transnistria stiri: 1418
Eurovision stiri: 504

Uzina de la Rîbnița a primit autorizații de la Agenția de Mediu

3 ian. 17:29   Economie
2136 0

Agenția de Mediu a eliberat, la 29 decembrie 2023, două autorizații pentru Uzina Metalurgică de la Rîbnița: una pentru gestionarea deșeurilor, iar alta pentru emisia în atmosferă a poluanților de la sursele fixe de poluare.

Ambele sînt valabile pînă pe 20 octombrie 2024.

Pe durata stării de urgență, autorizațiile uzinei din stînga Nistrului au fost prelungite, prin derogare de la lege, de Comisia pentru Situații Excepționale, ultima dată pe 30 octombrie 2023, pînă la 31 decembrie 2023. La ședința Guvernului din 1 noiembrie 2023, ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, a explicat că autorizațiile au fost prelungite după ce întreprinderea a fost verificată și i-a fost oferit un termen în care să-și aducă activitățile în concordanță cu legislația de mediu a R. Moldova, transmite Noi.md cu referire la europalibera.org.

Ion Bulmaga, a declarat că, săptămîna trecută, inspectorii de mediu au vizitat Uzina Metalurgică și au efectuat un control de 10 zile, fără a preciza termenul exact în care au fost făcute verificările.

„În procesele verbale de control, am enumerat care sunt sursele de poluare a aerului, care sunt condițiile de gestionare a deșeurilor la întreprindere, iar ulterior dosarul a fost emis către Agenția de Mediu”, a precizat Bulmaga.


Contactat de Europa Liberă, șeful Direcției reglementare și acte permisive de mediu al Agenției de Mediu, Mihail Dohotaru, a spus că dosarul din 21 decembrie 2023 a arătat că neregulile depistate anterior la Uzina Metalurgică de la Rîbnița au fost eliminate de agentul economic, temei pentru care au fost emise cele două autorizații.

Potrivit Inspectoratului de Mediu, uzina va fi supusă unui control anual, însă pot avea loc și verificări inopinate, în cazul recepționării unor reclamații. Controalele sunt coordonate cu Biroul de Reintegrare, iar în ultimul an și jumătate inspectorii nu au fost împiedicați de către autoritățile neconstituționale de la Tiraspol să intre în regiune, potrivit șefului Inspectoratului de Mediu.

6
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?