Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1093

Cînd Rusia ar putea ridica embargoul?

18 aug. 15:46   Economie
1894 0

Pînă la sfîrșitul săptămînii viitoare, autoritățile ruse s-ar putea expune cu privire la calitatea fructelor și legumelor moldovenești. Anunțul a fost făcut de către ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, care se află într-o vizită oficială la Bălți, scrie realitatea.md

"După întîlnirea cu ambasadorul Federației Ruse a fost luată decizia de a crea un grup de experți. Din partea Republicii Moldova este Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, iar din Federația Rusă este Rosselhoznadzor. Ei discută și trebuie să vină cu un răspuns în urma investigațiilor. Sperăm să avem un răspuns la sfîrșitul săptămînii viitoare. Din cîte cunosc, ANSA a trimis deja o scrisoare către Rosselhoznadzor și la Ambasada Federației Ruse de la Chișinău, Rusia le-a recepționat și așteptăm un răspuns", a declarat Vladimir Bolea.

În data de 11 august, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a recepționat o scrisoare din partea autorităților din Federația Rusă, unde este comunicat că, începînd cu data de 15 august curent, va fi interzis importul produselor vegetale din mai multe regiuni ale țării noastre, cu excepția raioanelor din stînga Nistrului a Republicii Moldova. Motivul acestei decizii ar fi neconformitatea stării fitosanitare a produselor vegetale autohtone și identificarea a 5 dăunători de carantină în loturile importate.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав