Cea mai mare bancă din Ungaria va cumpăra "MOBIASBANCĂ - Groupe Societe Generale"

Cea mai mare bancă din Ungaria va cumpăra "MOBIASBANCĂ - Groupe Societe Generale"

OTP Bank Group - cea mai mare instituție bancară din Ungaria şi cea de-a treia din Europa Centrală şi de Est – planifică să investească în Moldova şi să cumpere pachetul majoritar de acţiuni "MOBIASBANCĂ - Groupe Societe Generale".


Informaţia vine din partea Băncii Naţionale a Moldovei cu menţiunea că în acest sens, a fost încheiat un acord între OTP Bank și Societe Generale cu privire la achiziționarea pachetului de acțiuni majoritar al BC "MOBIASBANCĂ".


Potrivit BNM, tranzacția va fi posibilă doar după ce OTP Bank Group va solicita și va obține permisiunea prealabilă în scris a Băncii Naționale a Moldovei, așa cum stipulează Legea privind activitatea băncilor din Republica Moldova.


OTP Bank Group are o experiență de aproape 30 de ani în domeniul bancar și își desfășoară activitatea în nouă țări europene. În Republica Moldova, aceasta își propune, în mod prioritar, să modernizeze produsele și serviciile pentru deponenți și clienți și să asigurare o guvernanță corporativă transparentă și eficientă.


Autoritatea bancară centrală a Moldovei subliniază că dacă OTP Bank Group va reuşi să obţină permisiunea BNM, schimbarea acționarului la BC „MOBIASBANCĂ - Groupe Societe Generale” S.A. nu va afecta activitatea băncii. Aceasta va continua să funcționeze în regim normal și să ofere toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.


 


.
.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load