Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Dorin Recean: Ne propunem către anul 2030 să fim cel mai prietenos stat pentru business din UE

9 mai. 21:00   Economie
2204 1

Prim-ministrul Dorin Recean a participat, astăzi, la cea de-a 10-a ediție a Conferinței de Investiții din Europa Centrală și de Est.

Premierul a invitat investitorii să exploreze potențialul economic al Republicii Moldova, remarcînd acțiunile Guvernului pentru a crea un climat investițional favorabil.

„Ne debirocratizăm, ne digitalizăm, ne modernizăm, dar mai ales ne integrăm în Uniunea Europeană cu o viteză fără precedent. Ne propunem către anul 2030 să fim cel mai prietenos stat pentru business din UE”, a subliniat premierul.

Prim-ministrul a vorbit, în această ordine de idei, despre pașii pe care îi fac autoritățile pentru dezvoltarea economică. „Succesul din acest an al Moldova IT Park va cuprinde și alte servicii internaționale de business. Progresăm cu dezvoltarea pieței de capital, dar și cu integrarea acesteia cu bursa de la București”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Pe de altă parte, premierul a remarcat că, în context regional, țara noastră trece printr-o perioadă complicată, dar problemele trebuie transformate în oportunități. „Convingerea mea este că, de cele mai multe ori, riscurile nu trebuie evitate, dar gestionate. După Ucraina, Republica Moldova a fost țara cea mai afectată de de război, dar am reușit să amortizăm șocul economic și să revenim pe plus”, le-a spus prim-ministrul participanților la reuniune.


În acest an, tema principală a conferinței internaționale vizează evoluția piețelor de capital în ultimul deceniu și perspectivele de viitor. Participanţii la dezbateri analizează ritmul şi direcţia de creştere şi dezvoltare a ţărilor din Europa Centrală şi de Est.

5
1
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?