COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Capitala Rusiei va fi bucuroasă să crească oferta de produse agricole din Moldova

Capitala Rusiei va fi bucuroasă să crească oferta de produse agricole din Moldova

Moscova este interesată să crească volumul livrărilor din Moldova de produse agroalimentare de înaltă calitate, în principal fructe, legume, vin.

Despre acest lucru a anunțat pentru portalul Noi.md comisarul pentru protecția drepturilor antreprenorilor de la Moscova (Ombudsmanul afacerilor din Moscova) Tatiana Mineeva, care a participat la Forumul Economic moldo-rus de la Chișinău.

Vorbind despre ce domenii ale economiei moldovenești prezintă interes guvernului orașului Moscova, ea a subliniat că Moscova, ca centru de activitate financiară și antreprenorială, unde își desfășoară activitatea peste 900 de mii de companii și antreprenori individuali și locuiesc peste 10 milioane de locuitori, este o piață de consum imensă și prin urmare, capitala Rusiei va fi bucuroasă să crească livrările din Moldova, îndeosebi de produse agroalimentare de înaltă calitate, în primul rînd de fructe, legume și produse vinicole.


„Desigur, acestea sînt principalele puncte de contact: produsele alimentare de înaltă calitate, fructe, conserve, sucuri, vinuri. Intenționăm să le creștem livrările pe piața din Moscova. În plus, știm că Moldova are un sector industrial bine dezvoltat, avansat tehnologic și, de aceea, produsele industriale, electrocasnice etc. ar putea prezenta interes pentru Moscova”, a spus Tatiana Mineeva.

În ceea ce privește posibilele noi investiții ale antreprenorilor ruși în Moldova, ombudsmanul afacerilor din Moscova a subliniat că a venit la Chișinău, ca parte a delegației reprezentative a oamenilor de afaceri din Moscova, care sînt interesați de cele mai diverse sectoare ale economiei moldovenești pentru dezvoltarea unor afaceri comune - de la agricultură, sectorul vinicol, pînă la industriile înalt tehnologizate, sectorul IT, turismul etc.

De asemenea, Tatiana Mineeva a menționat că businessul rusesc apreciază foarte mult inițiativa președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, de a crea în țară funcția de business-ombudsman și o consideră ca fiind încă o confirmare a disponibilității sale de a apăra investițiile în Moldova.

„Eu salut și susțin pe deplin inițiativa președintelui țării dvs. de a crea funcția de business-ombudsman în Moldova, deoarece acest lucru va permite, printre altele, de a proteja investițiile ruse în Moldova. Sînt sigură că relațiile dintre Moldova și Rusia vor crește și se vor extinde și mai mult în beneficiul popoarelor acestor două țări și sînt foarte bucuroasă să fac parte din acest proces”, a declarat Ombudsmanul pentru afaceri din Moscova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load