Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3725

Au fost anunțate termenele depunerii cererilor de solicitare a plăților directe per cap

18 sep. 15:58   Economie
1434 0

Cererile de solicitare a plăților directe per cap de animal pot fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură pînă pe 30 septembrie a declarat în emisie la Radio Moldova secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare Iurie Scripnic.

Oficialul a precizat că în acest an se pune un accent deosebit pe dezvoltarea sectorului zootehnic pentru a îmbunătăți calitatea și cantitatea de produse lactate,transmite radiomoldova.

„În continuu vorbim despre susținerea sectorului zootehnic, deci noi vorbim, bineînțeles la procurarea animalelor. La fel pot menționa subvenționarea pe cap de animal. Acest proces și acum e în derulare. Atenție maximă cei care n-au reușit aveți în continuare încă 2 săptămîni pentru a fi depuse dosarele pe cap de animal. Și aici mă refer și la bovine, cît și la ovine și caprine. Ovine și caprine, noi deasemene le subvenționăm pe cap de animal și venim și cu subvenționarea kilogramului de lapte pentru bovină, iar din anul viitor o să venim cu kilogram de lapte pentru ovină și caprină”, a declarat Iurie Scripnic.

În prezent, în fermele specializate din Republica Moldova sînt 13 mii de vaci mulgătoare. Obiectivul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare este ca pînă în 2025 să se ajungă la un număr de 20 de mii de vaci de înaltă productivitate.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0