TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Amenzi record pentru petroliștii din R. Moldova

Șase companii petroliere fac jocurile pe piața petrolieră, unde mai degrabă sînt partenere, decît concurente. Aceasta este doar una dintre constatările raportului Consiliului Concurenţei privind situația de pe piaţa petrolieră. Documentul însă este unul preliminar.

Raportul a fost audiat, departe de ochii presei, de Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe. Deşi rezultatele auditului poartă inscripţia “CONFIDENŢIAL”, reporterii Mold-street.com au reuşit să consulte documentul, informează Noi.md.

De aici aflăm că inspectorii au verificat şase companii, care luate împreună, deţin circa 80 la sută din piaţă.

Acum, după decizia de plafonare a preţurilor la carburanţi, statul suflă în ceafa petroliştilor şi cu o amendă-record. În capitolul 7 al raportului autorii anunţă autorităţile că vor propune plenului Consiliului Concurenţei amenzi în mărime de la 2% pînă la 4% din cifra de afaceri înregistrată anul trecut de aceste companii.

Calcule elementare arată că, luate împreună, cele șase companii vor plăti o amendă de cel puțin 330 de milioane de lei, în cazul unei amenzi minime de 2% din cifra de afaceri. Această sumă s-ar putea dubla dacă se va aplica o sancțiune de 4%.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load