COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Aeroportul va fi întors, declarație

Aeroportul va fi întors, declarație

În prezent există un consens între toate puterile în stat ca Aeroportul Internațional Chișinău să fie restituit. Despre aceasta a declarat președintele Comisiei de anchetă privind privatizările și concesionările proprietăților de stat, Igor Munteanu.

„Practic există un consens a tuturor puterilor de stat, ca acest bun să fie restituit statului pentru că procedurile care s-au urmărit la momentul concesionării au fost viciate în esența lor. A fost viciat întregul concurs de selectare a participanților și modul în care s-au implementat etapele prevăzute de contract, investiționale. A fost viciat mecanismul de administrare a proprietăților. Statutul companiei „ SRL Avia Invest” nu prevede nici o clauză prin care noi să putem fi siguri că activele statului sînt restituite conform legislației”, a spus Igor Munteanu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Anterior, Comisia parlamentară de anchetă a identificat mai multe nereguli admise la pregătirea și semnarea contractului de concesiune a aeroportului. Potrivit lui Igor Munteanu, anumiți deputați sînt conectați la fapte reprobabile, care au condus la devalizarea bunului public.


Amintim că membrii comisiei au pregătit două rapoarte. Unul vizează concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, iar altul – privatizarea companiei „Air Moldova”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load