X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Zurab Todua – despre migranții din țările UE: Merg acolo pentru a trăi din prestații sociale

13 oct. 2023,, 06:30   Externe
2853 0

Europa s-ar putea confrunta cu un nou val de migranți din cauza conflictului militar dintre Palestina și Israel. Istoricul și politologul Zurab Todua și-a exprimat părerea că majoritatea refugiaților care trăiesc pe teritoriul UE nu vin acolo deloc în scopul ocupării unui loc de muncă. Expertul consideră că este "o povară uriașă pentru economia acestor țări".

El a declarat acest lucru în cadrul emisiunii "По фактам", transmite Noi.md.

"Nimeni nu știe cîți migranți din Orientul Mijlociu și nordul Africii se află acum în Europa. Potrivit unor estimări aproximative, de la începutul așa-numitei Primăveri Arabe, cîteva milioane de oameni din Irak, Libia, Afganistan, Siria și alte țări din Orientul Mijlociu, chiar și din interiorul Africii, s-au mutat acolo. Aproape toți acești oameni sînt necalificați, nu au niciun fel de aptitudini de muncă, sînt oameni de o cultură străină celor care trăiesc în Europa. Îmi amintesc de cuvintele fostului cancelar german Angela Merkel, care a spus "Avem nevoie de migranți, avem nevoie de forță de muncă pentru a ajuta, pentru a reconstrui și dezvolta economia germană". Cînd am citit aceste cuvinte, nu mi-am putut reține un zîmbet, pentru că acești oameni nu merg acolo să muncească și nu vor munci acolo. Și cînd am observat această politică absolut nebună a Uniunii Europene față de migranți, mi-am dat seama că mai devreme sau mai tîrziu vom discuta acest subiect. Poate doar 1-2% dintre ei merg acolo pentru a munci, restul merg acolo pentru a primi prestații sociale și a trăi din banii care vor fi luați de la localnici. Acum, practic, fiecare familie germană are o anumită parte din impozite, care sînt așa numite - "pe migranți", iar acestea sînt sume foarte mari. Același lucru este valabil pentru multe alte state."

Reamintim că, potrivit guvernului RFG, în perioada ianuarie-august 2023, peste 204 mii de refugiați au solicitat azil în Germania, ceea ce reprezintă cu 77% mai mult decît în aceeași perioadă din 2022. La granița cu Polonia, potrivit poliției germane, în prima jumătate a anului au fost reținuți peste 12.000 de migranți ilegali.

La jumătatea lunii septembrie, președintele Senatului polonez, Tomasz Grodzki, a declarat că, potrivit presei, în ultimii doi ani și jumătate, peste 250 de mii de cetățeni din țări africane și asiatice ar fi primit vize de muncă poloneze în schimbul mitei. Într-o scrisoare adresată Comisiei Europene, Ministerul polonez de Externe a acuzat opoziția poloneză că a folosit această problemă în scopuri politice înaintea alegerilor parlamentare din 15 octombrie.

13
2
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?