Vučić: „Serbia ar trebui să urmeze o politică independentă fără sfaturi din partea Occidentului sau a Estului”

2 feb. 23:45   Diverse
1689 0

Serbia trebuie să-și formeze propria strategie și să ia decizii fără îndrumarea consilierilor străini.

Această opinie a fost exprimată joi de către președintele său, Aleksandar Vučić, în cadrul unei reuniuni speciale a Adunării (Parlamentului).

„Sperăm că vom continua să fim o țară care poate lua decizii de sine stătător, că nimeni din Est sau Vest nu se va amesteca în aceste decizii, că nu vom merge la Washington, Moscova sau Bruxelles pentru o opinie”, a spuse Vučić.

El a mai adăugat că este extrem de important ca formarea politicii naționale și luarea deciziilor să se desfășoare exclusiv în Serbia „și niciodată în afara acesteia”.

Anterior în discursul său, Vučić a confirmat informația conform căreia o delegație formată din Reprezentantul Special al UE pentru Balcanii de Vest Miroslav Lajčak, secretarul de stat adjunct pentru afaceri europene și eurasiatice Gabriel Escobar, reprezentanți ai Franței, Germaniei și Italiei, în cadrul unor negocieri de la Belgrad, a cerut Serbiei să accepte planul franco-german de soluţionare a problemei Kosovo.


El a clarificat că Occidentul amenință că va împiedica Serbia să adere la Uniunea Europeană și să retragă toate investițiile străine dacă renunță la planul de reglementare a situației din Kosovo pregătit de Germania și Franța.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?