X 

Vucic a declarat că nu va permite Kosovo să adere la ONU și nu va recunoaște independența acesteia

10 mar. 12:15   Diverse
1694 0

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat că nu va permite recunoașterea independenței Kosovo și nu îi va permite să adere la ONU.

"Nu se întîmplă niciodată să semnez capitularea Serbiei", a declarat Vucic la postul TV Happy. "Nu recunoaștem aderarea Kosovo la ONU, nu îi recunoaștem în acest fel independența".

Anterior, președintele Serbiei declarase deja că nu este pregătit să discute despre recunoașterea reciprocă și aderarea Kosovo în ONU, menționînd că este deschis negocierilor asupra tuturor celorlalte probleme. El a subliniat că nu va accepta "nici recunoașterea formală, nici informală a Kosovo, nici aderarea Kosovo la ONU", atît timp cît deține funcția de șef al statului.

"Acordul privind calea de normalizare a relațiilor dintre Kosovo și Serbia", elaborat de UE, cere Belgradului să recunoască de fapt independența provinciei autoproclamate. Conform textului documentului, acesta include recunoașterea reciprocă a pașapoartelor, refuzul Serbiei de a reprezenta Kosovo pe arena mondială, schimbul de misiuni diplomatice, precum și obligațiile legale ale părților de a lucra asupra "normalizării cuprinzătoare a relațiilor".

Provincia Autonomă sîrbă Kosovo și Metohija și-a declarat independența în 2008 și în ultima perioadă tinde să se alăture organizațiilor internaționale. Mai mult de jumătate din cele 193 de țări ONU, inclusiv Moldova, Rusia, India și China, sînt împotriva recunoașterii Kosovo. 5 din 27 de țări UE nu recunosc independența Kosovo.


12
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?