Criza energetică stiri: 800
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Un tribunal de la Kiev a emis ordin de arestare pe numele lui Ianukovici

24 mai. 14:45   Diverse
1388

Un tribunal din Kiev a emis un ordin de arestare pe numele fostului preşedinte Viktor Ianukovici, acuzîndu-l de trădare, scrie Sky News.

Acuzaţia se referă la un acord pe care acesta l-a semnat în 2010, prin care a prelungit contractul de închiriere a instalaţiilor navale ruseşti din Crimeea.

Acordul, cunoscut pe scară largă în Ucraina sub numele de Pactul de la Harkov, a permis Rusiei să îşi menţină Flota Mării Negre în portul Sevastopol din Crimeea.

Ianukovici, care a fugit în Rusia în 2014 după proteste, a primit deja o condamnare de 13 ani de închisoare în contumacie pentru trădare.

Acel caz a fost legat de o scrisoare pe care i-a trimis-o preşedintelui rus, Vladimir Putin, la 1 martie 2014, în care îi cerea să folosească armata şi forţele de poliţie ruseşti pentru a restabili ordinea în Ucraina.


El a negat anterior toate acuzaţiile care i se aduc.

Biroul procurorului general ucrainean a declarat că un tribunal din Kiev a ordonat arestarea lui Ianukovici deoarece Pactul de la Harkov a permis Rusiei să crească numărul de trupe pe care le avea în Ucraina şi să captureze şi să anexeze Crimeea în 2014.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав