Preşedintele stiri: 3603

UE va interzice importul de bunuri produse după defrișarea pădurilor

7 dec. 2022,, 20:30   Diverse
2016 0

Țările UE și Parlamentul European au convenit asupra unui proiect de lege care interzice participanților pe piața europeană să vîndă produse a căror producție a necesitat defrișări ale pădurilor.

Parlamentul European și guvernele UE au ajuns la un acord cu privire la un proiect de lege împotriva defrișărilor. Marți, 6 decembrie, reprezentanții Parlamentului și ai Consiliului UE au convenit asupra unei versiuni preliminare a documentului.

Astfel, se presupune că se va interzice vînzarea în UE a produselor, a căror producție necesită distrugerea sau degradarea pădurilor. Printre altele, noua regulă se va aplica producției de carne, cafea, ulei de palmier, boabe de soia, cherestea, produse din hîrtie, precum și produse din aceste tipuri de materii prime.

Companiile vor fi obligate să refuze defrișarea pădurilor pentru produsele vîndute în UE

Proiectul de lege cere tuturor companiilor care furnizează bunuri pe piața UE să furnizeze o așa-numită declarație de bună-credință. Acest document va oferi date despre lanțurile de aprovizionare și va confirma, de asemenea, că producția articolului „nu a dus la defrișări nicăieri în lume după 31 decembrie 2020”, a declarat Parlamentul European într-un comunicat. În același timp, se menționează separat că interdicția se aplică, printre altele, tăierii pădurilor primare, precum jungla amazoniană.


Proiectul de lege nu a trecut încă prin procedura formală de adoptare în Consiliul UE și în Parlamentul European. La un an de la intrarea în vigoare a acestei legi, Comisia Europeană va trebui să studieze posibilitatea extinderii unor reguli similare la alte ecosisteme, scrie epd.

Organizația de mediu WWF a numit aprobarea proiectului de lege un eveniment „istoric”, subliniind totodată că acesta este doar primul pas către stoparea defrișărilor de păduri. „În următorii ani, UE trebuie să-și extindă atenția pentru a proteja natura în ansamblu”, a îndemnat organizația.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий