UE solicită restabilirea imediată a acordului nuclear cu Iranul

21 sep. 2022,, 10:45   Diverse
2450 0

Președintele Consiliului European, Charles Michel, și-a exprimat sprijinul pentru restabilirea imediată a acordului nuclear cu Iranul și a cerut intensificarea lucrărilor asupra acestuia, scrie TASS.

El s-a întîlnit cu președintele iranian Ebrahim Raisi și a discutat despre restabilirea Planului de acțiune cuprinzător comun (JCPOA) privind programul nuclear al Iranului. „UE sprijină pe deplin restabilirea imediată a JCPOA. Încheierea unui acord privind acordul nuclear iranian este în interesul nostru comun”, a spus Michel.

Pe 10 septembrie, purtătorul de cuvînt al Ministerului iranian de Externe Nasser Kanani Chafi a declarat că cuvintele trio-ului european (Marea Britanie, Germania și Franța) care critică poziția Teheranului duc la eșec negocierile privind un acord nuclear în cadrul JCPOA.

Parisul, Berlinul și Londra și-au exprimat îngrijorarea cu privire la amploarea dezvoltării programului nuclear al Iranului și sînt încrezători că acesta depășește principiul “atomului pașnic”. Țările europene au cerut Teheranului să coopereze pe deplin cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA).

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?