Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Turcia: Oamenii sapă cu mîinile goale sub dărîmături

6 feb. 15:43   Diverse
1710 0

Imagini dramatice din Siria, cu un salvator care aleargă în brațe cu un copil mic scos de sub dărîmături au fost făcute publice. Între timp, în Turcia, oamenii povestesc că sapă de ore în șir cu mîinile goale căutînd supraviețuitori sub clădirile prăbușite în urma cutremurului.

Imaginile din Siria au fost făcute publice de Sky News.

Un angajat al serviciilor de urgență este văzut alergînd cu un copil mic în brațe, în timp ce alții continuă să caute supraviețuitori printre dărîmături.


În Turcia, oamenii plîng și fac eforturi uriașe contra-cronometru pentru a găsi supraviețuitori sub dărîmături. "sînt 12 familii prinse aici și nimeni nu a reușit să iasă. Toți sînt aici înăuntru. Pînă acum nimeni nu a venit să vadă unde sînt oamenii. Nu există apărare civilă. Săpăm cu mîinile de la 3 dimineața", povestește un bărbat, transmite Digi.

Cel puțin 1.388 de persoane au murit în Turcia și Siria, după cutremurul cu magnitudinea de 7,8 produs luni dimineața în sudul Turciei. În Siria, cel puțin 476 de persoane au murit, dintre care 326 în regiunile Alep, Hama, Latakia și Tartus, potrivit agenției de presă de stat siriană, care a raportat, de asemenea, cel puțin 1.042 de răniți.

Dintre cei care și-au pierdut viața, cel puțin 139 se aflau în Latakia, a declarat guvernatorul acesteia la televiziunea de stat siriană.

Apărarea Civilă a Siriei a raportat, de asemenea, cel puțin 150 de morți și 350 de răniți în zonele controlate de rebeli în nord-vestul Siriei. În Turcia, cel puțin 912 de persoane au murit și 5.385 de persoane au fost rănite, a declarat Recep Erdogan. Un martor a declarat pentru CNN că replicile încă se mai simțeau la cîteva ore după cutremur. De asemenea, au apărut fotografii care arată consecințele dezastruoase ale cutremurului, cu clădiri întregi prăbușite și mașini răsturnate.

Reamintim că telefoanele de urgență ale misiunilor diplomatice și consulare ale Republicii Moldova în Turcia sînt:

Consulatul General al Republicii

Moldova în Istanbul, Turcia

istanbul.mfa.gov.md/

https://bit.ly/2IQQaxf

+905359830173

Ambasada Republicii Moldova în Turcia

turcia.mfa.gov.md/

facebook.com/MoldovainTurkey/

+905386872101

0
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?