Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Trump planifica atacuri cu rachete asupra Mexicului, spune fostul șef al Pentagonului

6 mai. 08:31   Diverse
1445

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, examina posibilitatea unor atacuri cu rachete asupra laboratoarelor de droguri din Mexic, scrie New York Times cu referire la memoriile fostului șef al Pentagonului, Mark Esper, care sînt pregătite pentru publicare.

Fostul ministru al apărării susține că, în vara anului 2020, Trump l-a întrebat cel puțin de două ori dacă armata SUA ar putea "lovi Mexicul cu rachete pentru a distruge laboratoarele de droguri". Potrivit autorului cărții, Trump a fost extrem de nemulțumit de fluxul de droguri peste granița de sud și a declarat că autoritățile țării vecine nu controlează situația pe propriul teritoriu.

"Pur și simplu vom lansa cîteva rachete Patriot, nimeni nu va ști că am fost noi", ar fi răspuns Trump ca răspuns la obiecțiile față de bombardament. El a mai declarat că va nega pur și simplu faptul atacului.

Esper își amintește că ar fi considerat un astfel de plan drept o glumă dacă nu s-ar fi uitat la fața lui Trump în acel moment.
Potrivit ziarului, cartea lui Esper "Jurământul sacru" urmează să fie publicată pe 10 mai. Fostul ministru, care a fost concediat de Trump imediat după înfrîngerea sa în alegerile prezidențiale din 2020, a poziționat-o anterior ca o "istorie completă și neîntreruptă" a națiunii americane, "mai ales în perioadele sale dificile."

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав