X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4067

Israelul îi dă răspuns Iranului

19 apr. 09:00   Externe
2019 0

Rachete israeliene au lovit în noaptea de joi spre vineri o locaţie din Iran. Presa de stat din această țară a anunţat o explozie în centrul ţării, la cîteva zile după ce Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului.

Agenţia de ştiri iraniană Fars a afirmat că o explozie a fost auzită la un aeroport din oraşul Isfahan, situat în centrul ţării. Iranul a suspendat zborurile în zona oraşelor Isfahan, Shiraz şi Teheran, a raportat presa de stat.

Unele zboruri ale Emirates şi Flydubai care survolau Iranul vineri-dimineaţă au făcut viraje strînse pentru a ieşi din acest spaţiu aerian, potrivit traseelor de zbor de pe site-ul de monitorizare Flightradar 24, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Israel a afirmat că va riposta la atacul recent Iranului, care a implicat sute de drone şi rachete, ca răzbunare pentru o presupusă lovitură a Israelului asupra complexului ambasadei sale din Siria. Majoritatea dronelor şi rachetelor iraniene au fost doborîte înainte de a ajunge pe teritoriul Israelului.

Analiştii şi observatorii au arătat îngrijorare faţă de riscul ca războiul Israel-Gaza să se extindă în restul regiunii.


3
0
1
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?