COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7237

Tot ce trebuie să știi despre colagen

14 iun. 01:00   Diverse
1403 0

Colagenul e cu siguranță vedeta ultimilor ani – dacă pînă acum era folosit pentru sănătatea generală a organismului, în ultimul timp a devenit din ce în ce mai popular ca tratament de înfrumusețare.

Iată 5 mituri despre acest produs despre care cu siguranță le-ai auzit cel puțin o dată, dar și cît de adevărate sînt:

Corpul eliberează colagen în mod natural, deci nu ai nevoie de suplimente

Despre colagen știm că e acea substanță magică în urma căreia pielea noastră reîntinerește – științific, însă, colagenul nu e altceva decît o proteină care se găsește în pielea, în oasele și în mușchii noștri ajutînd la menținerea structurii acestora. Producția naturală de colagen scade însă de cînd împlinim 20 de ani, și scăderea poate fi de asemenea accelerată de o mulțime de alți factori precum fumatul, expunerea la soare sau chiar bagajul genetic. Pînă la vîrsta de 50 de ani, rezervele noastre de colagen se înjumătățesc față de perioada adolescenței, scrie elle.ro.

Suplimentele zilnice cu colagen nu vor readuce aceste rezerve la nivelul la care erau, dar cu siguranță vor declanșa producția naturală de colagen în organism. Potrivit studiilor, printre efectele vizibile se numără o piele mai hidratată, mai elastică și reducerea ridurilor.

Orice formă de colagen ai lua, e același lucru


Serumurile tale de înfrumusețare nu au toate același efect, iar asta este valabil și pentru suplimentele de colagen. Principala diferență constă în sursa acestuia – de la bovine, de la porcine sau colagen marin. Toate formele sînt eficiente, însă conform unui studiu din 2015 s-a constatat că varianta de colagen marin (provenit din pește) e absorbit aproape de două ori mai eficient în corp – iar asta datorită unei greutăți moleculare și a unor particule mai mici.

Pielea va arăta imediat mai întinerită și mai curată

Probabil că o singură aplicare din crema ta hidratantă preferată îți oferă o îmbunătățire instantanee a pielii, însă cînd vorbim de suplimentele cu colagen, vei putea remarca diferențele cel puțin după 4-6 săptămîni – majoritatea studiilor clinice au descoperit că pot fi necesare pînă la 3 luni pentru ca întregul proces anti-îmbătrînire (piele mai fermă, aspect mai luminos) să devină vizibil. Totul se datorează faptului că suplimentele lucrează din interior, la nivelul întregului corp, spre exterior, la nivelul pielii.

Suplimentele de colagen ajută doar la îmbunătățirea aspectului pielii

Așa cum tocmai am menționat, colagenul ajută de fapt la menținerea bunăstării întregului corp – iar un
corp sănătos îți oferă în final și o piele care radiază. Pe lîngă sprijinirea producției de cheratină care contribuie la încetinirea îmbătrînirii părului și a unghiilor (subțierea sau sfîșierea lor în timp), el este prezent și în oase, tendoane și ligamente, îmbunătățind astfel starea articulațiilor tale.

Dacă mă îngrijesc deja de sănătatea pielii din exterior, nu mai am nevoie și de suplimentele cu colagen

Pielea este alcătuită din 3 straturi: epiderma, la exterior, derma, la mijloc și apoi hipoderma, mult mai adînc. Rutina ta de îngrijire a pielii ajunge doar la epidermă și, deși reprezintă o necesitate, nu ajută pielea în profunzime, așa cum ar trebui, pînă la straturile din interior – aici intervin suplimentele orale: colagenul intră în sînge și este transportat la dermă, locul de unde poate continua să se dezvolte pentru a reduce ridurile și pigmentarea și a oferi luminozitate și elasticitate tenului. Frumusețea adevărată chiar vine din interior!

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽