X 
Criza energetică stiri: 1608
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

SUA vor crea un comandament separat pentru dotarea și instruirea forțelor armate ale Ucrainei

30 sep. 09:45   Diverse
1501 0

Pentagonul examinează planul de creare a unui comandament separat care va coordona toate procesele de instruire a armatei ucrainene și a furnizare de echipamente militare în Ucraina, relatează New York Times.

Pentagonul va crea un comandament separat pentru aprovizionarea și instruirea forțelor armate ucrainene.

Se presupune că această structură organizatorică formalizează procesul improvizat organizat după începerea invaziei ruse pe scară largă și reflectă, de asemenea, viziunea războiului din Ucraina ca fenomen pe termen lung, relatează bbc.com

Noul comandament va fi localizată în Wiesbaden, în vestul Germaniei, unde se află sediul armatei americane din Europa. Instruirea ucrainenilor sub conducerea americanilor are loc deja la Wiesbaden; acolo s-a mutat din Stuttgart un cunoscut centru logistic, care selectează arme și echipamente militare la cererea Ucrainei, scrie New York Times.

Acest centru pune în aplicare deciziile coaliției Rammstein a partenerilor din Ucraina, care unește mai mult de 40 de țări, dintre care unele nu sînt membre ale NATO. Noul comandament va face același lucru. În total, în el vor activa aproximativ 300 de persoane.


Recent, Pentagonul a creat comandamente similare pentru a instrui și echipa armatele din Irak și Afganistan.

New York Times scrie că Pentagonul se abține să vorbească public despre această structură, pentru a nu alimenta narațiunea propagandei rusești precum că în Ucraina Rusia poartă un război împotriva Statelor Unite și NATO, dar nu împotriva poporului și statului ucrainean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав