X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sindromul bradului de Crăciun

13 dec. 2020,, 21:01   Externe
16931 2

N-a mai rămas mult timp pînă la Crăciun, însă în timp ce unii se bucură și fac multe pregătiri, alții trăiesc momente de coșmar, din cauza sindromului bradului de Crăciun.

Bradul de Crăciun este o bucurie pentru mulți oameni, însă pentru alții, acesta poate fi un adevărat coșmar, întrucît este alergen. Mai exact, mucegaiurile pe care le poartă pot declanșa o adevărată "febră a fînului" în plină lună decembrie.

Astfel, un brad natural poate să determine apariția unor simptome extrem de neplăcute, precum rinită, tuse, senzație de sufocare, nas înfundat, ochi iritați sau chiar astenie, dureri toracice și tulburări de somn, totul din cauza polenului regăsit în scoarța copacului ori a unor mucegaiuri ce se găsesc pe ace și pe trunchiuri.

Sindromul bradului de Crăciun poate fi combătut renunțînd la pomul de Crăciun. De asemenea, brazii naturali nu sînt recomandați în caz de sensibilitate respiratorie, astm, alergii la mucegai, la polenul pinaceelor sau în cazul unor eczeme severe și alergii la rășini.

O altă soluție ar fi spălarea bradului afară cu jet de apă, acolo unde este posibil. Tot afară trebuie lăsat să se usuce, apoi trebuie plasat într-un loc unde persoanele sensibile nu sînt expuse direct.


Există, de asemenea, și varianta brazilor artificiali sau poți alege să fii creativ și să desenezi brazi pe perete, să-i faci din cărți ori din butuci de lemn sau chiar materiale textile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?