Cazul Șor stiri: 599

România și Statele Unite vor desfășura exerciții cu Ucraina și aliații în Marea Neagră și Delta Dunării

11 sep. 11:00   Diverse
2001 0

Forțele navale române și americane vor desfășura, în perioada 11-15 septembrie, exerciții internaționale Sea Breeze 23.3 în Marea Neagră și Delta Dunării, cu participarea reprezentanților Ucrainei și ai altor țări aliate.

Acest lucru a fost anunțat de către comandamentul Marinei Militare Române.

La manevrele care se vor desfășura în zona de responsabilitate a Marinei Române vor participa și unități din Bulgaria, Marea Britanie, Turcia, Ucraina și Franța. "Obiectivul principal al Sea Breeze 23.3 este dezvoltarea cooperării operaționale și tactice între țările participante în domeniul combaterii dispozitivelor explozive, în special a minelor marine, în vederea asigurării liberei navigații", se arată în comunicat.

Din partea Forțelor Navale Romîne în exercițiu vor fi implicate draga maritimă Sublocotenent Alexandru Axente, nava rapidă de scufundări Venus, nava blindată Posada, trei transportoare amfibii blindate de trupe, bărci de asalt și alte ambarcațiuni, precum și experți în neutralizarea munițiilor explozive, infanteriști marini și ofițeri de stat major.

Statele Unite vor fi reprezentate de o aeronavă de patrulare și recunoaștere maritimă Poseidon, scafandri cu bărci și echipamente specializate, iar celelalte țări participante vor fi reprezentate de scafandri, specialiști în eliminarea munițiilor explozive și ofițeri de stat major.

Comandanții forțelor navale din Marea Neagră ale țărilor membre NATO (Bulgaria, România și Turcia) s-au reunit la Constanța, în perioada 5-6 septembrie, la care au participat și reprezentanți ai marinei militare britanice, americane, ucrainene și franceze, notează Statul Major al Forțelor Navale Române.

3
2
0
2
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?