Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

România și Azerbaidjan vor crea coridoare de gaze și energie verde

3 feb. 16:30   Diverse
1903 0

România și Azerbaidjan intenționează să creeze coridoare de gaze și energie verde și să aprofundeze cooperarea între porturile din Baku și Constanța.

După cum scrie gazeta.az, despre acest lucru a declarat președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, într-o declarație de presă după reuniunea în format extins cu președintele României, Klaus Johannis.

Potrivit lui, în direcția energiei verzi a fost întreprins un pas foarte important, iar mîine va avea loc prima reuniune a Consiliului consultativ pentru energie verde.

”Este un proiect strategic care necesită investiții enorme, dar, care leagă mai multe țări și două mări. Sperăm că prima reuniune de mîine a comitetului director va oferi, de asemenea, o foaie de parcurs pentru activități comune în viitor”, a declarat Ilham Aliyev.

Șeful statului azer a remarcat că, în baza unei platforme foarte importante de parteneriat strategic, astăzi s-a făcut un pas foarte important spre dezvoltare, spre securitate energetică: "În același timp, alte domenii, inclusiv transportul, pot fi, de asemenea, o prioritate.


”Există oportunități foarte bune pentru aprofundarea cooperării între porturile din Baku și Constanța", a menționat Ilham Aliyev .
Președintele Azerbaidjanului și-a exprimat încrederea că atît coridorul de gaz, cît și cel de energie verde vor duce la rezultate excelente, inclusiv în domeniul transporturilor.

4
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?