X 
Preşedintele stiri: 3607

Putin l-a invitat pe Xi Jinping în Rusia

30 dec. 2022,, 15:43   Diverse
1356 0

Președintele rus Vladimir Putin l-a invitat pe liderul chinez Xi Jinping la Moscova și a spus că îi așteaptă vizita personală în primăvara anului 2023, transmite TASS.

„Nu am nicio îndoială că vom găsi o oportunitate de a ne întîlni personal. Vă așteptăm, stimate președinte, dragă prietene, în primăvara anului viitor cu o vizită de stat la Moscova”, a spus președintele în cadrul discuțiilor din videoconferință.

Potrivit lui Putin, vizita lui Xi Jinping „va demonstra lumii puterea legăturilor ruso-chineze” și va fi principalul eveniment al anului pentru relațiile dintre Moscova și Beijing.

Anterior, Putin i-a transmis lui Xi Jinping un mesaj care se referă la parteneriatul strategic dintre Rusia și China, precum și la situația internațională. Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, comentînd scrisoarea, nu a precizat ce aspecte ale relațiilor internaționale au fost discutate în ea.

5
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий