Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Premierul grec a prezis paralizia completă a puterii în Franța

21 iun. 17:30   Diverse
1497

După pierderea de către președintele francez Emmanuel Macron a majorității în Parlament, țara este amenințată cu paralizia completă a puterii. O astfel de evoluție a situației din Republica a cincea a fost prezisă de premierul grec Kyriakos Mitsotakis, transmite RIA Novosti.

„Franța este în pericol de paralizie totală. Deși președintele Macron a cîștigat alegerile, îi va fi foarte greu să desfășoare lucrări legislative fără o majoritate clară în Parlament”, a conchis premierul Greciei.

Potrivit lui Mitsotakis, președintele francez este un politician puternic în domeniul relațiilor internaționale și al apărării, dar lui Macron îi este greu să-și găsească aliați în materie de reforme interne.

Pe 19 iunie, în Franța s-a încheiat turul doi al alegerilor parlamentare. În urma votului, o majoritate simplă (dar nu absolută) în Adunarea Națională a țării a primit coaliția președintelui Emmanuel Macron „Împreună”. Pe locul doi s-a plasat Noua Uniune Socială și Ecologică a Poporului (Nupes) a lui Jean-Luc Mélenchon, iar partidul Uniunea Națională a lui Marine Le Pen a luat locul trei.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав